Nieuws

Voor de vakantie: tips voor het veilig achterlaten van uw bedrijf | 3/07/2013

 

Namens de werkgroep KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) willen wij u de volgende tips meegeven voor de komende periode:

 

 

 • Laat aan de buitenkant niet zien dat het pand niet in gebruik is.
 • Controleer de buitenverlichting en de terreinverlichting (een tijdschakelaar en/of bewegingsmelder doet wonderen).
 • Verwijder handige opstapjes zoals pallets, containers, ladders die in de buurt van de gevel staan.
 • Laat aan het onderhoud van de tuin niet zien dat u er niet bent.
 • laat de post tijdig verwijderen.
 • Geen mededelingen op de deur met “wij zijn met vakantie…”.
 • Deze mededeling ook niet op uw antwoordapparaat inspreken.
 • Laat geen gegevens van afwezigheid achter op Facebook, Twitter, Linkedin e.d.
 • Vraag derden af en toe een oogje in het zeil te houden.
 • Laat uw alarmopvolgingsbedrijf weten dat u met vakantie bent en geef het juiste contactadres door.
 • Controleer nog eens extra of alle sloten deugdelijk in het slot zitten.
 • Overtuig u ervan dat er geen brandgevaarlijke situaties meer zijn.
 • Waardevolle spullen naar de bank of een andere veilige plaats.

 

 


KVO beveiligingsconcept op Euregio leidt tot gunstig verzekeringsaanbod | 19/06/2013

Bedrijventerrein Euregio heeft met de Rabobank en Interpolis afgesproken dat de ondernemers die lid zijn van Euregio en meedoen aan het collectieve camerasysteem een korting krijgen van 10% op hun “brandverzekering” premie. Hieronder wordt verstaan de verzekeringen van het pand, inventaris/voorraad en bedrijfsschade.
afbeelding-dhr-overbeek1

 

Meer weten?

Voor vragen over dit arrangement van de Rabobank en Interpolis kunt u contact opnemen met de parkmanager of rechtstreeks met Gerrit Jan Overbeek van de Rabobank. Tel. 06-14710716 en e-mail G.J.Overbeek@eh.rabobank.nl

 


Persbericht KVO Euregio | 15/11/2012

persberichtje-kvo-euregio


Eerste gezamenlijke ledenvergadering Euregio II en III geslaagd | 18/10/2012

De eerste gezamenlijke ledenvergadering van Euregio II en III op 16 oktober jl. was geslaagd. Zo was er een bijzondere presentatie en rondleiding door Grafotex. Daarnaast  is het convenant voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)ondertekend door de verschillende partijen en is het certificaat voor KVO uitgereikt.

kvo


Bewaartermijn Camerabeelden veranderd | 12/07/2012

Wat is er veranderd?

U mag camerabeelden langer bewaren zonder voorafgaande melding aan het College bescherming persoonsgegevens (CBP). De bewaartermijn is verlengd van 24 uur naar 4 weken. Het gaat om beelden die u voor uw eigen veiligheid opneemt. U hebt zo meer tijd voor het doen van aangifte als strafbare feiten zijn vastgelegd of voor verbetering van uw veiligheid. Daarnaast is het filmen van een gedeelte van de openbare weg door private camera’s toegestaan.

Voor wie?

Alle ondernemingen

Wanneer?

De wijziging is ingegaan per 1 juli 2012.

Waarom?

Gebruik van cameratoezicht stimuleren.


Nieuwsbrief mei 2012 | 15/05/2012

Met deze nieuwsbrief geven wij u graag een update van de recente ontwikkelingen voor ondernemers op de Euregio Bedrijvenparken. Aanleiding zijn de ledenvergaderingen die in maart en april gehouden zijn en het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Onder werpen die daar aan bod kwamen zijn:

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO):

Op 25 april jl. heeft de audit plaatsgevonden van het Keurmerk Veilig ondernemen. De auditor van de KIWA was erg onder de indruk van de prettige sfeer in de werkgroep KVO Euregio en de mate waarop zij op papier hadden gezet waar de knelpunten van Euregio lagen. Het plan wat de ondernemers in de werkgroep daarop met politie, brandweer en gemeente gemaakt hebben, is ook positief beoordeeld. In de werkgroep zat overigens geen ondernemer van Euregio III maar dat werd gecompenseerd door twee werkgroepleden van Euregio II: Henk Luiten en Dennis van Dusschoten. Euregio I werd vertegenwoordigd door Alois Olde Kalter van Dinkeltrans.

Samengaan Euregio II en III:

In zowel de ledenvergadering van Euregio II en Euregio III is er gesproken over het samengaan van de organisaties van beide Euregio’s. Alle leden stonden hier positief tegenover. Feitelijk wordt euregio al gezien als één bedrijvenpark. De diensten die onder parkmanagement vallen zijn ook voor beide Euregio’s gelijk. Waarom dan niet samen vergaderen? Het zal in ieder geval zorgen voor meer “vulling” van de ledenvergaderingen en hopelijk ook tot kruisbestuiving.

Andere opzet ledenvergaderingen:

Euregio II stelt voor om in het vervolg te vergaderen op locatie bij een lidbedrijf. Op die manier leer je elkaar beter kennen. Verder mag de vergadering wat informeler en dus meer in het teken staan van netwerken. We gaan er van uit dat op die manier meer leden de ledenvergaderingen zullen bezoeken.

Contributieverhoging:

Op de algemene ledenvergaderingen is unaniem gestemd voor een eenmalige contributieverhoging omdat we vanaf het begin nog niet eerder geïndexeerd hadden. Voor dit jaar betekent dat een verhoging van 2,5 cent. Voor de jaren hierna een vaste indexering van 4%.


Algemene Ledenvergadering Euregio II | 7/02/2012

De ledenvergadering van Euregio II zal plaatsvinden op 24 april 2012.

Aanvang : 19:30 uur

Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Wij zullen u zo spoedig mogelijk informeren over de locatie en agenda van deze avond.


AED op Euregio III | 17/01/2012

TC Tubantia dinsdag 20 december 2011

 

“ESCHMARKE

 

AED op bedrijvenpark

 

De ondernemers op bedrijventerrein Euregio III hebben besloten samen een AED aan te schaffen. Het apparaat, dat met een elektrische schok een hart weer op gang kan brengen, komt te hangen bij Topwash Autocentrum Tonny Wessels aan de Midzomerweg. Donderdag wordt het apparaat gepresenteerd”.

 


Algemene ledenvergadering Euregio III | 8/11/2011

Op 19 maart 2012  zal de volgende ledenvergadering van Euregio III plaatsvinden.

Aanvang : 19:30 uur

Locatie: ‘t Hoge  Boekel

Noteer deze datum alvast in uw agenda!

 

 


Keurmerk Veilig Ondernemen | 15/08/2011

kvoIn de verschillende ledenvergaderingen van afgelopen voorjaar is positief gereageerd op de vraag van Euregio I (het oude gedeelte) om samen het Keurmerk Veilig Ondernemen te behalen. Op termijn valt hier verzekeringsvoordeel mee te behalen en zijn we een stapje dichterbij collectief cameratoezicht. Maar natuurlijk gaat het ons in eerste instantie om het structureel samenwerken met gemeente, politie en brandweer om onze terreinen zo veilig mogelijk te maken.


« Vorige berichten